S54Q

Vrhovi na radioamaterskih frekvencah

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Sv. Servul

S5/BR-019 Sveti Socerb

Ko se Slovenska planinska pot odmakne od visokih gora in zavije proti morju, še zdaleč ne izgubi svoje privlačnosti. Prav nasprotno: odkrije nam kraje, ki jih morda drugače nikoli ne bi prehodili peš. Eden izmed zadnjih odsekov Slovenske planinske poti, na katerem moramo občutneje navkreber, nas popelje od svetovno znanih Škocjanskih jam do Artviž - najviše ležeče vasi v Brkinih. Cerkev sv. Socerba nad njo leži na najvišji točki tega razpotegnjenega in močno razčlenjenega hribovja, zato se izletniki in pohodniki radi ustavljajo ob njej.

Na severu se pred našimi očmi preteguje Vremščica, izza nje pogleduje zasneženi vrh Nanosa z antenskim stolpom. Pod nami počivajo na slemenih gručaste brkinske vasi, obzorje na vzhodu zapira nazobčana veriga notranjskih vrhov, na jugozahodu se dviga zadnji tisočak Slavnik ... Bog ve, kaj vse bi še videl če ne bi prišel sem gor zaradi SOTE!

QSO TIME

Na hrib se tokrat s Petrom odpraviva predvsem z namenom posnet video na temo Turbo sota aktivacije. To nama tudi uspe. Vsaj posnet. Kaj je ostalo na kasetki pa .... Kupil sem namreč kasetko z napako. Več kot pol posnetega materiala je bilo tako neuporabnega oz. uničenega. Na vrhu sva hotela narediti štiri zveze na FM-ju. Vendar nisva niti ene. Tako da za veljavnost odprave poskrbi ribiška palica in dipol za 40m. Pile up je bil soliden, tako da je strah o neveljavnosti neopravičen. Narejenih je bilo cca 40 zvez po Evropi.

 

Hvala vsem za zvezo in hvala za potrpljenje....

Hvala tudi Petru S55Y za družbo, igralca in glavnega fotografa.

 

 

 

See you on next SOTA